Polis från norra länsdelen döms för narkotikabrott

Den polis som åkte fast för ett misstänkt narkotikabrott under en tjänsteresa döms till 30 dagsböter för ringa narkotikabrott.

Den misstänkta tror att någon lagt narkotikaklassade tabletter på hens rum. Dessa har hen sedan förväxlat med huvudvärkstabletter.

Den misstänkta tror att någon lagt narkotikaklassade tabletter på hens rum. Dessa har hen sedan förväxlat med huvudvärkstabletter.

Foto: Thomas Winje Øijord/NTB/TT

Västervik2023-04-14 14:11

Det var hösten 2021 som hen kom in på akuten på ett sjukhus i en annan del av landet och mådde dåligt. Personalen fattade snart misstankar om att hen var narkotikapåverkad. Flera tester genomfördes och man tror att patienten var påverkad amfetamin, metamfetamin och ytterligare en narkotikaklassad substans.

Inför rätten berättade den åtalade polisen om att hen drabbats av värkproblem under tjänsteresan. För att få bukt med problemen gjordes tre besök på två olika thaimassageställen. Vid det sista besöket bjöds polisen på en vätska, som hen först trodde var vatten men som smakade sött.

På hotellrummet drabbades den misstänkte av huvudvärk, och tog en tablett som låg lös på bordet i tron att det var en huvudvärkstablett. Hen trodde att det tabletten var av de egna medicinerna som ställts upp på bordet tidigare, men tror nu i efterhand att det var narkotika som lagts dit av någon annan.

De tre uppmätta substanserna ska alltså dels komma från okända vätskan på thaisalongen, dels från tabletten.

Tingsrätten trodde inte på den åtalades berättelse: Den "framstår som mycket märklig" och delar av berättelsen har ändrats under utredningens gång.

– Den framstår som en uppenbar efterhandskonstruktion, skriver tingsrätten i domen.

Utöver bötesstraffet så har det tidigare diskuterats om polisen skulle få behålla sitt jobb vid en fällande dom. Personalsansvarsnämnden fattade i mars beslutet att den dömde ska få behålla jobbet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!