Polis från norra länet misstänkt för narkotikabrott

En polis är misstänkt för ringa narkotikabrott. Själv anser hen sig ha blivit lurad att ta preparaten.

Den misstänkta polisen säger att hen skulle ta en huvudvärkstablett, men troligen av misstag tagit narkotika som glömts kvar eller lagts dit på hotellrummet.

Den misstänkta polisen säger att hen skulle ta en huvudvärkstablett, men troligen av misstag tagit narkotika som glömts kvar eller lagts dit på hotellrummet.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2023-01-27 15:03

Händelsen utspelade sig hösten 2021.

Den polisanställda, som jobbar i lokalpolisområde Västervik som omfattar de fem nordligaste kommunerna i Kalmar län, var iväg på en tjänsteresa. Sent en kväll kommer hen med taxi till sjukhus och mår dåligt. Efter undersökning konstaterar vårdpersonalen att patienten är påverkad av droger.

Den misstänkta gör en polisanmälan om misshandel. Det vill säga någon har framkallat hälsoskada genom att lura i den misstänkta drogerna.

I förhören beskriver den polisanställda själv hur hen lägger upp mediciner i badrummet när hen kommer till hotellet.

På kvällen drabbades polisen av huvudvärk, och tog vad hen trodde var alvedon. Den egna förklaringen är att hen tagit tabletter som antingen glömts kvar på hotellrummet av någon annan, eller som bytts ut.

Kort därefter börjar hen må dåligt och ringer till både 112 och 1177. Där gör man bedömningen att det inte finns någon akut hälsorisk. På natten ringer polisen till en närstående. Tillsammans kommer de fram till att polisen borde söka upp sjukhus.

Av åtalet framgår att den polisanställda är misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk. Personen ska ha använts amfetamin, metamfetamin samt narkotikaklassad medicin.

Vi har tidigare berättat den högste polischefen i regionen begärt att den misstänkta ska skiljas från sin anställning. Därför uppmanas tingsrätten att begära ett yttrande från polisens personalsansvarsnämnd innan rättegången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!