Polisen avbryter sökande vid badsjö

På söndagseftermiddagen vid 17-tiden fick polisen in ett larm om vad som kan vara ett drunkningstillbud i Västerviks kommun.

Kläderna låg vid sjön Älmaren utanför Skaftekulla i Västerviks kommun.

Kläderna låg vid sjön Älmaren utanför Skaftekulla i Västerviks kommun.

Foto: Polisen

Västervik2023-07-23 18:48

En person anlände till sjön Älmaren utanför Skaftekulla och fick se kläder ligga på en brygga. Däremot syntes inte någon badande person till. 

– Det såg ut som att någon varit ute och sprungit och bestämt sig för att svalka av sig. Kanske hade man med sig en annan uppsättning kläder och glömde kvar löpkläderna, berättar Sara Andersson, vid polisens pressjour i region syd.

Nu är polis på plats vid sjön och ska söka med hund och drönare. Polisen är naturligtvis tacksam för om det finns uppgifter om de upphittade kläderna och klädernas ägare.

Uppdatering 20:37

Polisen är på väg att avsluta insatsen. Man har inte hittat någon i, eller vid sjön. Under kvällen har det inte kommit in någon anmälan om saknad person. Mycket talar för att kläderna glömts kvar på platsen.

– Om det kommer in en anmälan om en saknad person kommer man givetvis att återuppta sökinsatsen, säger Sara Andersson, vid polisens pressjour.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!