Polisen om inbrottsvågen i Västervik

Sedan inbrottsvågen startade i mitten av oktober har närmare trettio hushåll i Västerviks södra stadsdel fått oönskat beök av en eller flera inbrottstjuvar. En del av inbrotten sker inom loppet av bara några timmar. Ulf Gollungberg vid Västervikspolisen berättar att polisen ser allvarligt på de upprepade brotten. - Det är väldigt tråkigt, säger han.

Västervik2013-12-28 05:05

Sedan i höstas har villor i Västerviks södra stadsdel utsatts för upprepade inbrott och flera inbrottsförsök. De senaste inbrotten skedde på julafton, på Sandholmsgatan, Älvdansgatan och Stångkärrsgatan. Tjuvarna passade på när de boende var bortresta för att fira jul och stal bland annat en dator och smycken.
- Det räcker att de boende är borta ett par timmar för att tjuvarna ska slå till, säger Ulf Gollungberg.
Polisens tekniker har gjort en platsundersökning där de söker spår. Ulf Gollungberg berättar att polisen har hittat spår som tyder på att inbrotten som har skett sedan i höstas hänger ihop.
- Vi har säkrat vissa spår och det verkar som att brotten hänger ihop, men mer än så kan jag inte säga, berättar han.
Polisen tror att det rör sig om en eller två personer som utför brotten. Enligt Ulf Gollungberg är det ovanligt att så många inbrott sker i en och samma stadsdel.
- Vi har aldrig haft så här mycket inbrott så länge jag kan minnas, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om