Polisens trafikvecka gav resultat

Förra veckan hade polisen en nationell trafikvecka med fokus på alkohol och droger. Polisens arbete under veckan resulterade bland annat i att 65 påverkade förare stoppades från att köra vidare.

Totalt kontrollerades 12 000 förare i region Syd under polisens trafikvecka. Foto: Ellinor Harrysson

Totalt kontrollerades 12 000 förare i region Syd under polisens trafikvecka. Foto: Ellinor Harrysson

Foto:

Västervik2018-03-26 18:00

Polisen genomför varje år flera särskilda trafiksäkerhetsveckor där man fokuserar lite extra på olika problemområden som finns i trafiken. Under förra veckan genomfördes just en sådan vecka med fokus på att uppmärksamma om faran med att köra bil påverkad av alkohol eller droger.

- Den senaste statistiken om trafikolyckor är från 2016 och den visar att 83 personer omkom i en alkohol- eller drogrelaterad olycka. Det är en tredjedel av alla dödsfall i trafiken, och nästan lika många som samma år miste livet på grund av dödligt våld (106 stycken), skriver polisen på sin hemsida.

12 000 kontrollerades

I region syd, där Västerviks lokalpolisområde ingår, stoppades 65 påverkade förare under veckan. 30 av dem var alkoholpåverkade med 35 var påverkade av narkotika.

Utöver det kunde även fyra efterlysta personer omhändertas, tre illegala vapen hittades och 22 narkotikabrott ertappades. Totalt kontrollerades 12 000 förare.

- Alla medarbetare har gjort ett jättebra arbete under veckan där de arbetat efter de metoder som finns i vår trafikstrategi, och tillsammans stoppade vi 65 påverkade förare på våra vägar. Vem vet, vi kanske faktiskt räddade några liv tack vare det, säger Peter Hellqvist, processledare Trafik i polisregion Syd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om