Politiker kritisk till miljonstödet

Anna Bodjo (MP) är kritisk till beslutet att stötta Västerviks Ishockeyklubb med en miljon kronor. - Om intresset för VIK är så stort borde fler gå på deras matcher, säger hon.

Anna Bodjo MP är kritisk.

Anna Bodjo MP är kritisk.

Foto: Arkivfoto: Michael Söderström

Västervik2018-04-26 20:40

Det var under ett extrainsatt möte i onsdags som kommunstyrelsen beslutade att hjälpa VIK med en miljon kronor. Pengarna ska gå till klubbens fond för barn och ungdomar och ges under förutsättning att klubben klarar den allsvenska licensen. Socialdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna och Westerwikspartiet röstade för ett bidrag. Centerpartiet avstod från att rösta och Liberalerna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet deltog inte i mötet.

"Inte hållbart"

Anna Bodjo (MP) säger att partiet delar uppfattning med Centerpartiet i frågan.

- Vi tycker inte att det är hållbart att ge bidrag till en förening när det blir kris. Man måste ha en långsiktighet i ekonomin på något sätt.

Klubbens ekonomi är i ett utsatt läge av flera anledningar. Vikande publiksiffror är en av dem.

- I stället för publiksiffror på 1 500-1 600 som man haft en förhoppning om i budgeten man hamnat på 1 300, har Tomas Kronståhl (S) tidigare sagt.

Anna Bodjo menar att publiksiffrorna talar sitt tydliga språk.

- Om intresset för VIK är så stort borde fler gå på deras matcher. Där har man potential att hämta in intäkter. Vill man stötta VIK så ska man gå och titta på hockey.

Enligt Tomas Kronståhl har klubben redovisat en budget för 2019 där man ser att man kommer klara av kostnaderna.

- Det vore tungt om vi sänkte en förening som har bedrivit en otroligt framgångsrik verksamhet, sa Tomas Kronståhl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om