Politiker ställdes mot väggen

Näringsliv, infrastruktur och planerna för en södra infart var på tapeten när Västerviks Företagsgrupp fick chansen att fråga ut det nya politiska styret i Västerviks kommun.

Mats Hugosson (C), Tomas Kronståhl (S) och Anna Bodjo (MP) var inbjudna till Västerviks Företagsgrupps styrelsemöte för att svara på frågor.

Mats Hugosson (C), Tomas Kronståhl (S) och Anna Bodjo (MP) var inbjudna till Västerviks Företagsgrupps styrelsemöte för att svara på frågor.

Foto:

Västervik2014-12-13 05:05


Det är andra gången som Västerviks Företagsgrupp bjuder in politiker till sitt styrelsemöte.
- Förra året bjöd vi in Harald Hjalmarsson (M) och Thomas Kronståhl (S) och det blev väldigt populärt. Då handlade det till stor del om frågor inför valet. Den här gången kommer utgångspunkten vara företagsfrågor, säger Ulf Åberg, vd på Totebo AB.
De ledande partierna i Västervik representerades av Tomas Kronståhl (S), Mats Hugosson (C) och Anna Bodjo (MP). En av de inledande frågorna som ställdes var hur politikerna ser på näringsliv och infrastruktur.
- Näringslivet utgör en av grundbultarna för att samhället ska fungera. Infrastrukturen lika så, säger Mats Hugosson.
- I Västerviks kommun lägger vi mest resurser på näringslivet i hela Kalmar län. Vi lägger fem och en halv miljon, bland annat på Västervik Framåt. Det är någonting som vi inte tänker förändra. Vi kommer inte satsa mindre, men vi har inte sagt att det inte kan förbättras, säger Tomas Kronståhl.
Vilka tillväxtfrågor är viktigast?
Mats Hugosson: - Infrastruktur. Jag tycker det är väldigt viktigt att se hela kommunen och nyttja hela kommunens område.
Thomas Kronståhl: - På kort sikt är det besöksnäringen. En södra infart skulle få fart på mycket och göra att vi blir en attraktivare stad. På lång sikt är det att säkerställa högskoleutbildningar.
Anna Bodjo: - Jag tror på att vi ska bli en kommun som är bäst på integration. Är det något som gör invånare nöjda över sin hemstad, så är det ett öppet samhälle.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om