Politiker tar plats på teaterscenen

Politik i teaterform? Ja, det skulle man kunna tänka sig när Teaterskeppet nu på fredag bjuder in politiker och allmänhet till ett samtal om kulturpolitik.

I Järnet, där klätterklubben tidigare låg, kommer Teaterskeppet att ha sina nya lokaler. Ingång blir dock från andra sidan, mot vattnet. Där finns också möjligheter till parkering.

I Järnet, där klätterklubben tidigare låg, kommer Teaterskeppet att ha sina nya lokaler. Ingång blir dock från andra sidan, mot vattnet. Där finns också möjligheter till parkering.

Foto: Marie Kerrolf

Västervik2018-08-21 05:00

Aktiviteten kallas Teatersjappet och är en tidigare företeelse som återuppstår, samma år som Teaterskeppet firar 30 år.

– I samband med föreställningen Liket rör sig fick vi fler engagerade i föreningen och då började vi fundera på om vi åter kunde skapa en mötesplats, ett vattenhål, för kulturintresserade, berättar Krister Mattsson från Teaterskeppet.

En provvariant testades på Centrumgården i maj och det föll väl ut så föreningen bestämde sig för att ge satsningen en chans.

– Vi kommer att anordna ett sjapp var tredje fredag i månaden, säger Krister Mattsson och berättar att innehållet kan variera och inrymma sådant som musikunderhållning, diktuppläsningar och framförande av pjäser.

Den lokal som föreningen är på väg att flytta in i har plats för en publik på 150 personer och kan byggas om efter behov. Dock kommer det första teatersjappet att hållas i en tillfällig lokal i byggnaden intill, där Studiefrämjandet och flera andra föreningar huserar.

– Men publiken kommer att få en visning i de nya lokalerna, där det återstår målning nu, säger Krister Mattsson och beklagar att arbetet dragit ut lite på tiden.

Hur kommer det sig att en teaterförening anordnar en politikerutfrågning?

– Det kan kanske verka lite konstigt men är det egentligen inte. Vi har bjudit in representanter från kommunens partier och även tjänstemän från kulturförvaltningen kommer för att ge sin syn på kommunens kultursatsningar, säger Krister Mattson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!