Popstjärna hyllade Lill-Babs på föreningsgalan

Många känner igen honom från scenen - men Andreas Johnson har även ett genuint intresse för idrott. - Jag hade nog aldrig gjort karriär inom musiken om jag inte varit en del av lagidrotten, sa han under föreningsgalan.

Andreas Johnsons medverkan lyfte föreningsgalan. Foto: Ellinor Harrysson

Andreas Johnsons medverkan lyfte föreningsgalan. Foto: Ellinor Harrysson

Foto:

Västervik2018-04-13 15:30

Andreas Johnson är mest känd för sina låtar "Glorious" och "A little bit of love". Men sedan barnsben har även idrotten haft en stor plats i hans hjärta.

- Jag startade med idrott tack vare min farbror. Det gjorde att jag fick ett livslångt intresse för hockey och NHL, berättade Andreas under föreningsgalan.

I tonåren satte dock en skada stopp, och istället var det musiken som tog upp större delen av hans fritid.

- De fem dagarna som jag tidigare lagt på hockey började jag istället lägga på musiken. Sakta men säkert gick det bättre och bättre. Plötsligt var vi ett gäng killar som hade växt upp tillsammans som fick skivkontrakt. Då var vi 22 år gamla.

"Har varit en ynnest"

Idag kan Andreas Johnson kombinera båda sina intressen genom att arbeta ideellt som tränare i ett Hammarbylag.

- Jag hade nog aldrig gjort karriär inom musiken om jag inte varit en del av lagidrotten. Man lär sig att vinna ihop och att förlora ihop, och man hittar sin identitet. Allt det har jag senare kunnat överföra i musiken.

Han beskriver sin musikkarriär som en fantastisk resa.

- Det har verkligen varit en ynnest att få jobba över hela världen, jag hade inte kunnat önska mig ett bättre liv.

Andreas Johnsons medverkan blev verkligen ett lyft för föreningsgalan. Hans tolkning av "Vintersaga", som var en hyllning till Barbro "Lill-Babs" Svensson, gick rakt in i hjärtat hos publiken. Avslutningsvis framförde han "Glourious" som fick hela lokalen att gunga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om