Populärt med vårmarknad i Gunnebo

I lördags anordnade IOGT-NTO i Gunnebo vårmarknad, med utställare, fotoutställning och fika. Det var stundtals livlig kommers på arrangemanget som vuxit från förra året.

Anita Petersén köper blommor av Håkan Olofsson. Foto: Åsa Thaberman

Anita Petersén köper blommor av Håkan Olofsson. Foto: Åsa Thaberman

Foto:

Västervik2016-05-30 13:51

I ett stort tält står Elisabeth Larsson från Gunnebo och säljer hemsydda kläder. Det mesta går i vitt, det är nämligen sytt av gamla lakan och handdukar med fina monogram och virkade spetsar. Det började med att hon hade köpt en bunt lakan på loppis och inte riktigt visste vad hon skulle göra med dem.

– Så kom jag på, jag kan ju sy kläder av dem!

Sagt och gjort , Elisabeth Larsson konstruerade mönster från egna kläder och har nu en unik liten kollektion för för främst kvinnor och barn, allt gjort av återanvända lakan och linnehanddukar.

Sjömansarbeten

I samma tält sitter Birger Karlsson och gör sjömansarbeten av tågvirke. Varje år åker han till ett repslageri på västkusten för att skaffa material till sina arbeten. Idag håller han på med en fender.

– Det mesta går till träbåtsägare, säger han och berättar att sjömansarbeten har han lärt sig i ungdomen och hans kunskaper fortfarande efterfrågas.

– Jag hade väl tänkt att jag skulle lägga av, men folk vill ju ha, så jag får väl fortsätta.

Blomsterförsäljning

Anita Petersén bor i Gusum, men har stuga på Skälö och passar på att handla blommor till stugan från Håkan Olofsson på Sutaremåla trädgård som har ställt upp en stor mängd växter på gården.

– Vi var med förra året också, men det är bättre försäljning i år säger han medan kunderna plockar med tagetes och lobelior.

Inne i lokalen kan man köpa hembakat fika och njuta av en fotoutställning signerad Anders Söderström och Anders Sjögren. Båda visar stora fotografier med naturmotiv, det är fåglar, skärgårdsmiljöer och närbilder på blommor.

Elisabeth Larsson syr kläder av lakan och dukar, här en barnklänning av en linneduk.
Elisabeth Larsson syr kläder av lakan och dukar, här en barnklänning av en linneduk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om