Postkodlotteriet på besök – miljonregn över Västervik

Under tisdagen kom Postkodlotteriet, med vinstutdelaren Putte Nelsson i spetsen, till Västervik för att dela ut guldkuvert.

Lena Svensson från Hulthorva var en av de som välkomnades upp på scenen av vinstutdelaren Putte Nelsson.

Lena Svensson från Hulthorva var en av de som välkomnades upp på scenen av vinstutdelaren Putte Nelsson.

Foto: Filip Gustafsson

Västervik2018-10-02 20:39

Det osäkra vädret var inget som hindrade Västervikspubliken från att ta sig till Fiskaretorget under tisdagseftermiddagen. Ett publikhav hade bildats framför den uppbyggda scenen och spänningen steg när tv-programmets vinstutdelare, Putte Nelsson, klev upp för att presentare dagens vinnare.

– Det känns toppen att dela ut vinsterna. Alla blir väldigt chockade och glada när de får beskedet, de flesta brukar faktiskt bli lite förvånade när de ser sig själva på tv efteråt, berättade Putte Nelsson inför utdelningen.

Programdelen som spelades in var "Guldlördag", och alla med en lott på det vinnande postnumret belönades med tusen kronor. Men några glada vinnare skulle få betydligt mer än så. Alla postnummer är nämligen uppdelade i mindre geografiska postkoder, och de med rätt postkod kammade hem dagens storvinst. Den stora guldchecken på en miljon kronor och en splitter ny Volvo V90  till ett värde av 396 00 kronor. Ingen av vinnarna visste om något i förväg, utan hade enbart kontaktats av produktionen med uppmaningen om att befinna sig på torget. En av kvällens vinnare var Lena Svensson från Hulthorva.

– Det känns helt fantastiskt, det går inte att beskriva. Jag är alldeles skakig och benen darrar, säger hon.

Vinstutdelningen varvades med underhållning av den gotländska artisten Susanne Alfvengren, som med hjälp av sin gitarr fick den frusna publiken att gunga med. Tv-programmet sänds i TV4, 6 oktober klockan 19:30.

Susanne Alfvengren stod för musikunderhållningen på Fiskaretorget.
Susanne Alfvengren stod för musikunderhållningen på Fiskaretorget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!