Premiär för cirkus i Fårhult

Janne Näsströms tonårsdröm har gått i uppfyllelse. I dag har han och hustrun Carina Näsström sin första föreställning i deras alldeles egna cirkustält i Fårhult. - Publiken kommer att få vara med om allt från små mysterier till de största illusionerna som går att uppleva inom trollerivärlden, säger Janne Näsström.

Carina och Janne Näsström är förväntansfulla inför sommaren.

Carina och Janne Näsström är förväntansfulla inför sommaren.

Foto:

Västervik2013-07-03 06:38


Janne Näsström lärde sig trolla i trettonårsåldern. År 2001 flyttade han till Fårhult och när han fyllde 50 sju år senare bestämde han sig för att satsa på trolleriet igen.
- Man har två val, antingen kan man gå in för något man vill, eller så kan man sitta vid sin rollator och vara missnöjd över det man aldrig vågade, säger han.
År 2008 visade Janne Näsström en prototyp av sina kunskaper i Bryggaren. Övriga familjemedlemmar ställde upp som medhjälpare i showen, och det var så hans fru Carina Näsström blev involverad.
- Jag hade aldrig hållit på med sånt här tidigare, jag ville mest hjälpa honom en gång för att vara snäll, säger Carina Näsström.
Men en gång blev till flera, och samarbetet mellan paret fortsatte.
- Vi kände att det var för dyrt att hyra Bryggaren, så under 2010 hyrde vi Folkets hus i Ankarsrum i stället, berättar Janne Näsström.
Men åskådarna hittade inte till Ankarsrum, och paret drog sig tillbaka till villan i Fårhult. Där förvandlades källaren till en repetitionsplats, och snart även en plats för föreställningar.
- Vi fick ihop ett bra koncept och sålde slut på 15 föreställningar. Då kände vi att vi behövde ta vidare allt till en högre nivå, säger Janne Nyström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om