Presentation av visioner inför valet

Det ha väl inte undgått någon att det är valår. Igår presenterade Centerpartiet i Västerviks kommun vilka frågor de kommer jobba med fram till 2014 och det blev en hel del löften.

Västervik2010-07-01 06:18

Vi har satt av några miljoner för att ta tillvara de lokala krafterna och engagemanget. Vi hoppas det bildas nätverk och grupper på mindre orter, vi kan då ge dessa lite smörjmedel.
? Exempelvis kan det vara marknadsföring av Gamleby som handelsplats eller Loftahammar som bostadsort. De större investeringarna runt om i kommunen kommer dock ligga kvar i den kommunala budgeten, säger Conny Tyrberg, ordförande i centerkretsen.
? Det finns fortfarande kvar i det sociala arvet att sitta ned och vänta på att samhället eller någon annan löser ett problem, men om någon eller några vill göra något åt situationen själva kommer vi stötta det, förklarar Peter Hallberg.
I början av året bytte Hallberg från det lokala partiet Kommunpartiet VDM till Centerpartiet.
? Anledningen är att lokalpolitik ger för lite, det är givetvis viktigt, men för att kunna påverka ordentligt måste man upp på region- och riksplanet.
I sin vision finns ett antal punkter som Centerpartiet ser som "vårt Västervik 2014". Det ska bli fler tillagningskök i stället för mottagningskök.
? Det är lite av en hjärtefråga för oss som redan är lite på gång. Maten ska produceras nära människan, det kommer bli en del investeringar och ta tid, men det är det värt, det handlar om livskvalité, säger Tyrberg.
De kommer också arbeta för att få ett närmare samarbete mellan skola och näringsliv, mycket genom starka nätverk.
? Jag har aldrig fått ett jobb av någon som jag inte känner, därför är det viktigt att skolan ger eleverna kontakterna, förklarar Lotti Jilsmo som har plats nummer tre på fullmäktigelistan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!