"Publiksiffran blev en besvikelse"

Gamleby Filmfestival blev en lyckad tillställning. Men det finns förbättringsområden till kommande år. Det konstaterar arrangörerna i en utvärdering. - Störst besvikelse var att den stora publik som vi hoppats på uteblev, skriver de.

Västervik2015-06-13 04:05


Gamleby filmfestival genomfördes i april som ett samarbetsprojekt mellan Gamleby biografförening, Ankarsrums hembygdsförening, Åby herrgård, Gamleby TV-produktionsutbildning och Gamleby intresseförening. Filmprogrammet innehöll lokala amatörfilmer, professionella kortfilmer, kortfilmer av lokala amatörer och professionella långfilmer. Under festivalen ordnade man dessutom gratis filmvisning för barn och ungdomar i tre dagar.

"Fått mycket beröm"
Kommunens kulturchef Maria Rudbo invigningstalade tillsammans med projektansvariga. Björn Ulvaeus öppnade formellt festivalens första film med åtskilliga gäster och medverkande filmare närvarande.
I efterhand kan arrangörerna konstatera att planering och förarbete gick bra liksom genomförandet med logistik och omhändertagande av gäster.
- Vi har fått mycket beröm från alla medverkande för ett välplanerat arrangemang. Ambitionen att skapa kontakt mellan filmare och publik lyckades väl genom frågor och svarinslagen i avslutning till filmvisningen, skriver arrangörerna i utvärderingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om