Skolinspektionen griper nu in och ger föreläggande om åtgärder som måste ske på Gunnebo skola. Detta efter en omfattande granskning under hösten.
Skolinspektionens inspektörer menar att rektorn på Gunnebo skola inte fattat beslut om åtgärdsprogram för elever med behov av särskilt stöd så att de ska kunna nå målen och kunskapskraven.
Psykolog
Västerviks kommun måste också se till att eleverna på Gunnebo skola har tillgång till skolsköterska och psykolog och dessa verkligen deltar i arbetet med att främja hälsa på skolan. En skolsköterska har visserligen funnits under läsåret i Gunnebo men bara för att genomföra till exempel vaccinationer, inte för hälsofrämjande arbete. Någon psykolog har däremot inte funnits under större delen av höstterminen.
Orimligt
Avsaknad av psykolog ska enligt Skolinspektionens uppgifter från elevhälsoteamet ha påverkat skolan negativt och utredningar har dragit ut orimligt på tiden.
Skolinspektionen konstaterar att barnen på Gunnebo skola inte har tillgång till den elevhälsa som de har rätt till enligt lagen.
Senast i mitten av mars vill Skolinspektionen ha svar från Västerviks kommun hur bristerna på skolan i Gunnebo åtgärdats
Skolinspektionen har också i november granskat högstadieskolan Ludvigsborgsskolan i Västervik. Där har man kommit fram till att även om barnen visserligen har högre betyg än genomsnittet så är det en markant skillnad mellan flickornas och pojkarnas betyg. Flickornas betyg är i genomsnitt mycket högre än pojkarnas.
Rektor fattar inte rätt beslut
Skolinspektionen pekar på en rad brister på skolan i Gunnebo och Ludvigsborgsskolan i Västervik. Detta framgår i rapporter från Skolinspektionens tillsyn av skolorna under hösten.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!