Remiss dröjde - sjukhuset kritiseras

Ortopedkliniken i Västervik kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg för att ha dröjt drygt två veckor med att skicka en remiss till ryggortopedin i Linköping. Fallet gällde en kvinna som utreddes för en förträngning i ryggradskanalen. Hon opererades fem månader efter att ha lagts in i Västervik.

Västervik2018-05-04 00:00

I anmälan framför patienten klagomål på vård och behandling på ortopediska kliniken vid Västerviks sjukhus då hon inte remitterats till ryggortopedisk specialklinik samt inte fått rätt smärtbehandling.

IVO bedömer att de ställningstaganden och åtgärder som har gjorts under sjukdomsförloppet under vårdtiden vid sjukhuset i Västervik har varit rimliga, mot bakgrund av de omständigheter som har förelegat. Utredningen har inte kunnat säkerställa att patientens smärtlindrande behandling har varit otillräcklig. IVO finner inte heller några andra omständigheter i ärendet som kan föranleda kritik avseende den rent medicinska behandlingen.

Däremot är inspektionen kritisk till den fördröjning som har skett avseende remitteringen av patienten till ryggortopedisk enhet. En remiss som skrevs skickades inte iväg som planerat.

Med den kritiken avslutar IVO ärendet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om