Restaurang ska öppna vid Stenhamra

Tegelbyggnaden vid Stenhamra i Västervik ska byggas om till restaurang med uteservering in mot parkeringen. Kommunstyrelsen har godkänt hyresavtalet.

Det är i det här huset vid Stenhamra som restaurangen ska ligga, med uteservering mot parkeringen.

Det är i det här huset vid Stenhamra som restaurangen ska ligga, med uteservering mot parkeringen.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Västervik2021-04-30 06:00

Av handlingarna till kommunstyrelsen framgår att det har funnits flera intressenter till den aktuella byggnaden. Samhällsbyggnadsenheten har utvärderat fyra tänkbara hyresgäster. Valet föll slutligen på företaget Karlsson & Partners AB, som vill etablera restaurangverksamhet i lokalerna.

Företaget kommer att renovera lokalerna för omkring en miljon kronor. Det blir ny planlösning, nya ytskikt, byte av fönster och dörrar med mera.

Västerviks kommun, som äger byggnaden, gör bedömningen att den stora investering som planeras, motiverar en lägre hyreskostnad inledningsvis.

Hyran för den del av byggnaden som avses blir därför endast 20 000 kronor per år för första året och lika mycket för det andra, med tillträde den 1 maj i år.

Hyran för det tredje året blir 30 000 kronor, för det fjärde 40 000 och från och med år fem är det 50 000 kronor per år som gäller. Avtalet är på tio år.

Kommunstyrelsen har ställt sig bakom förslaget till hyresavtal.

– Det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig. Det är ju ett fantastiskt attraktivt område, säger Dan Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Bifogat handlingarna finns en skiss på hur planlösningen är tänkt att se ut.

Ambitionen är att inrätta en uteservering på baksidan, in mot Stenhamraparkeringen. Det finns också inritat några bord på trottoaren som ligger vid husets södra gavel. På ritningen finns det plats för 36 sittande gäster inne och 44 ute.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!