Den tredje juli slog Västerviks museum upp portarna till Kulbacken Café och Restaurang. Satsningen på restaurangverksamheten har varit ett lyft för museet, menar Olof Nimhed som är museichef.
– Tack vare restaurangen varar besöket på Kulbacken längre, då man även kan dricka kaffe och äta en bit mat. Det uppskattar våra besökare, säger Olof Nimhed.
Tanken är att restaurangen ska vara öppet året runt, men det beror på efterfrågan.
– Vi siktar på att ha öppet fram till jul först och främst, sedan får vi se, säger Olof Nimhed.
Restaurangen är öppen alla dagar i veckan förutom lördagar.
– Att vi har söndagsöppet hänger ihop med att även museet är öppet på söndagar. På lördagar är museet stängt, säger Olof Nimhed.
Nu under hösten satsar man enbart på luncher, kvällsserveringen är stängd. Till jul kommer man att satsa på julbord.
Restaurangen erbjuder ett blandat utbud av standardrätter och varje dag serveras soppa. All mat lagas på plats.
– Idag har vi möjlighet att kombinera visningar på museet med mat, vilket gör att vi når ut till en bredare målgrupp, säger Olof Nimhed.
– Förhoppningen är att vi kan fortsätta driva restaurangen även efter jul.