Restaurangen testar nytt koncept – efter en tung vår

Efter en svår coronavår – men en rekordbra högsommar – testar Pinchos i Västervik ett nytt koncept i höst, och håller lunchöppet.

Fatmir Poturqoj tycker sig ana en positiv vändning för restaurangbranschen. I höst vågar han sig på ett nytt koncept på Pinchos i Västervik.

Fatmir Poturqoj tycker sig ana en positiv vändning för restaurangbranschen. I höst vågar han sig på ett nytt koncept på Pinchos i Västervik.

Foto: Lotta Gometz

Västervik2020-10-16 13:15

Men de utökade öppettiderna innebär inte några nyanställningar, förklarar delägaren Fatmir Poturqoj.

– De redan anställda har fått fler timmar i stället, säger Fatmir som driver restaurangen tillsammans med parhästen Ajan Sajhadi.

Sedan Pinchos öppnade i Västervik i december 2017 har restaurangen endast varit öppen kvällstid. Men det nya konceptet innebär att man, med start fredagen den 16 oktober, håller öppet även på lunchen med gallettes och crêpes på menyn.

– Vi i Västervik och ytterligare två restauranger i kedjan testar det här nu under två månaders tid. Sedan görs en utvärdering. Faller det väl ut så fortsätter vi. Och då kommer antagligen fler restauranger att haka på.

Att vara pilotrestaurang var en självklarhet, menar Fatmir Poturqoj.

– Vi testar gärna alla möjligheter att öka omsättningen, säger han. 

Efter den tunga våren som innebar ett stort intäktstapp för restaurangen tycker han sig ana en ljusning.

– Vi har ju drivit företag länge och det var ingen risk att vi skulle gå omkull. Men stödet från kommunen och staten var viktigt.

Om våren var bedrövlig för hotell- och restaurangbranschen så bjöd juli månad på överraskande mycket kommers.

– Ur försäljningssynpunkt och gästantal var årets juli den bästa julimånad vi haft, säger Poturqoj.

– Under våren vågade vi inte anställa och fick sedan akutanställa en del personal under sommaren. Men framför allt löste vi det tack vare våra duktiga medarbetare som arbetade extra många timmar i juli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!