"Roligt att se vilken nytta pengarna gör"

Reste till Madagaskar - blev bidragsgivare till barnhem.

Västervik2015-10-19 06:27


Möbler, leksaker, mat och husgeråd. Enkla, elementära saker som gett barnen på barnhemmet, och en del av deras familjer, ett bättre liv. Britt-Inger Rödin och Leif Karlsson reste till Madagaskar på en semester de sent ska glömma.

Det är säkert en hel del som sett de tecknade filmerna Madagaskar där djur spelar huvudrollen och miljön är regnskogslik och spännande. De filmerna inspirerade Britt-Inger Rödin, barnläkare i Västervik, att förlägga sin 60-årsresa till världens fjärde största ö: Madagaskar.

- Jag ville se lemurer, men kom hem med betydligt fler upplevelser än så.


Britt-Inger, hennes tre barn och särbon Leif, samt väninnan Ingrid, reste till Madagaskar för två år sedan. En resa som nästan tar ett dygn från Västervik till Antananarivo, huvudstaden på ön.

- Vi fixade resan själva genom att ta kontakt med en lokal researrangör. Vi fick förtroende för honom genom mailkontakt och betalade en del i förskott, och var nog lite nervösa för att han inte skulle stå där och ta emot oss på flygplatsen. Men det gjorde han.

Lanto, researrangören och guiden, hade satt ihop ett reseprogram där hotell, bil, mat och de sevärdheter man önskade se ingick.

- Vi såg byar, hantverk, nationalparker och lemurer såklart. Och mycket, mycket mer. Och billigare än att köpa en charter. Dessutom gick våra pengar direkt till en lokal ar

Läs hela texten i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om