Rutiner kring skolgång följdes inte

Västerviks kommun följde inte bestämmelserna om en elevs rätt till utbildning. Trots det har Skolinspektionen beslutat att inte gå vidare med anmälan som elevens mamma gjort.

Västervik2014-04-23 06:57

I oktober 2013 gjorde mamman till en elev med Västervik som hemkommun en anmälan till skolinspektionen. Mamman uppgav i anmälan att eleven inte fick den utbildning den hade rätt till.
Västerviks kommun uppger att skolan eleven gick på försökte vidta stödåtgärder för att få eleven att gå i skolan, och också flera gånger anmälde situationen till socialtjänsten. När det beslutades om en utredning av eleven i oktober 2012 hade eleven varit sammanlagt endast några dagar i skolan under höstterminen.

Vidtog åtgärder
Eleven placerades i en närliggande kommun. Efter det gjorde Västerviks kommun en förfrågan om att eleven skulle få skolgång av särskilda skäl i en grannkommun till elevens nya kommun, men den kommunen beslutade först att man inte kunde ta emot eleven. I november 2013 fick dock eleven placering vid en skola där.
Skolinspektionen konstaterar i sin bedömning att eleven har haft hög frånvaro höstterminen 2012, men att Västerviks kommun då vidtog åtgärder för att eleven skulle få en utbildning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om