S lovar 22 nya lärare i Västervik

21 fler lärare och tio nya förskolelärare. Det skulle komma Västervik till del om Socialdemokraterna vinner riksdagsvalet. - Den här satsningen kommer vara en god hjälp för att lösa krisen i den svenska skolan, menar Gunnar Jansson, ordförande i Socialdemokraterna i Västervik.

Fler lärare. Socialdemokraterna Krister Örnfjäder, Gunnar Jansson och Angelica Katsanidou vill stärka den krisande svenska skolan.

Fler lärare. Socialdemokraterna Krister Örnfjäder, Gunnar Jansson och Angelica Katsanidou vill stärka den krisande svenska skolan.

Foto:

Västervik2014-08-19 07:09


Skolpolitiken är den första delen av totalt fyra i Socialdemokraternas framtidskontrakt med väljarna. Fler lärare, garanterad fri läxhjälp i skolan och mindre grupp i förskolan är de bärande huvudpunkterna i partiets program.
Totalt vill Socialdemokraterna anställa mellan 130-140 lärare i länets kommuner. För Västerviks del skulle det innebära 21 fler lärare eller speciallärare. Satsningen finansieras på nationell nivå och skulle ge 9,3 miljoner kronor till Västerviks utbildningsverksamhet.
- Vi behöver fler lärare för att alla ska få det stöd de behöver. Det är många som säger det, men vi har en finansiering klar. Det här är pengar som skulle göra skillnad för skolan i Västervik, säger Gunnar Jansson.
Satsningen skulle även innebära tio fler förskolelärare och minska barngrupperna. Partiet vill satsa extra på de små barnen och på läsförståelsen.
- Utan det blir även de andra ämnena omöjliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om