Vi vet alla hur det brukar se ut - ett överdådigt stort julbord där alla rätter trängs bredvid varandra. Vörtbröd, skinka, köttbullar, sill, ägg, Janssons frestelse, prinskorvar, lutfisk, rödbetssallad - till slut blir tallriken toppad med både mimosasallad och några räkor...
På White Guide-utnämnda Saltmagasinet har man ett helt annat upplägg just för att kunna bjuda sina gäster på en annorlunda matupplevelse, en vandring som faktiskt inleds på Västerviks museum.
- Vi samlar alla gästerna på museets trappa, där de först bjuds på glögg och goda tilltugg, innan kulturvetaren och servitören Andreas guidar runt på museet.
Så avsmakar du julmaten på bästa sätt
Alla har vi hamnat i situationen att bli mätta och belåtna redan efter den första portionen av det klassiska svenska julbordet.- Man skall våga smaka på det nya, menar kocken och kokboksförfattaren Henrik Arkåsen.
Henrik Arkåsen och Jonas Settlin på Saltmagasinet vid några av de otaliga rätterna som gästerna serveras vid årets julbord.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!