Så låter västervikarens VM-låt

Fredrik Johansson är från Västervik men bor i dag i Borås. Nu har han och en kompis gjort en egen VM-låt, för att få Sverige till final i fotbolls-VM.

Fredrik Johansson (t v) och Pär Johansson gör musik tillsammans. Nu har de släppt en VM-låt.

Fredrik Johansson (t v) och Pär Johansson gör musik tillsammans. Nu har de släppt en VM-låt.

Foto: Privat

Västervik2018-06-29 14:30

Man ska säga direkt att det hela är gjort med en stor portion glimt i ögat. Tanken på en VM-låt startade en sen kväll i Fredrik Johanssons musikstudio i Borås.

– Det var jag och min polare Pär Johansson som hade sommaravslutning i studion. Vi brukar göra musik ihop. Vi hade en gammal grej liggandes och efter ett tag kom vi på att vi borde skriva en VM-låt för att peppa lite.

Klockan tre på natten var de klara.

– Den är helt utanför vår box egentligen, den lutar väl mer år Markooliohållet.

"Boxen" är annars pop, rock och americana. Fredrik Johansson arbetar som musiklärare och har släppt låter med bandet Hyacinth House. Han är också bror till Mack Johansson och spelar mycket musik.

– Vi drog ihop lite kollegor till Pär och lirade lite boll. Sedan skickade vi ut en länk till låten till massor av människor och bad dem filma sig själva när de sjunger den. Jag vet inte ens vilka alla är, det är kul!

Vad hoppas ni på nu då?

– Det är ju bara på skoj men om man kan få höra den sjungas på läktarna i finalen mellan Sverige och Brasilien vore det ju oerhört stort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!