Så ska det skapas fler jobbtillfällen

Organisationen Företagarna, Västerviks kommun och Arbetsförmedlingen vill få fler arbetssökande med olika typer av hinder närmare arbetsmarknaden. Målet är att korta vägen till sysselsättning genom en effektiv samverkan mellan kommun och näringsliv.

Ett samarbete mellan kommuner, Arbetsförmedlingen och näringslivet ska få fler människor som är långt från arbetsmarknaden till sysselsättning.

Ett samarbete mellan kommuner, Arbetsförmedlingen och näringslivet ska få fler människor som är långt från arbetsmarknaden till sysselsättning.

Foto: Jessica Gow/TT

Västervik2018-11-23 14:42

– Sius-konceptet finns redan hos Arbetsförmedlingen och det är något som riktar sig till funktionsnedsatta. Nu ska vi utveckla det och kolla om arbetssättet passar för alla som står utanför arbetsmarknaden på grund av olika typer av hinder eller ohälsa, säger Per Lundberg, verksamhetschef inom Arbete och kompetens på Västerviks kommun.

– Alla som behöver det här ska vi försöka hjälpa. Och när de är redo att ta steget ut till arbetslivet så är det här en bra väg att känna sig för, fortsätter han.

Under projektets gång, som kommer att pågå till november 2020, ska en arbetsgrupp med lokala företag skapas. Målet är att skapa arbetstillfällen utifrån företagens behov och de arbetssökandes förutsättningar.

– Vi på kommunen har en projektledare som kommer att följa med den arbetssökande ut på arbetsplatsen under ett par veckor kanske. I det ingår att vara med och hjälpa till, introducera, och samverka under praktiken. Målet är att vi tillsammans med näringslivet ska skapa ett tiotal platser.

Projektet kommer att vara ett samarbete mellan åtta av länets kommuner, Regionförbundet, Arbetsförmedlingen och företagarna.

– Det här känns verkligen roligt och som ett steg i rätt riktning att hjälpa de som verkligen står långt i från arbetsmarknaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!