Så ska jubiléet firas i sommar

Förberedelserna inför årets Visfestival är i full gång. I år firar festivalen 50 år - något som både kommer att synas och höras enligt festivalens VD Calle Åstrand. - Min förhoppning är att det blir slutsålt alla tre dagarna. Det skulle vara ett bevis på att Västerviksborna vill att festivalen ska finnas, säger han.

Hansi Schwartz äldste son, Calle Åstrand, är numera vd för Visfestivalen AB. Anna Hydbom Ulvaeus och Morgan Jansson är medarrangörer.

Hansi Schwartz äldste son, Calle Åstrand, är numera vd för Visfestivalen AB. Anna Hydbom Ulvaeus och Morgan Jansson är medarrangörer.

Foto:

Västervik2015-01-03 05:05


2015 blir Calle Åstrands tredje år som vd för Visfestivalen AB. Han tog över rodret efter sin far och före detta visgeneralen Hansi Schwartz som avled efter en tids sjukdom i januari 2013. Calle Åstrand driver företaget tillsammans med Anna Hydbom Ulvaeus och Morgan Jansson.
- Genom att vi delar upp ansvaret blir arbetsbördan mindre. Det tar mycket tid och vi alla har andra jobb vid sidan av Visfestivalen, säger Calle Åstrand, som arbetar som regissör både i Sverige och utomlands.

50-årsjubileum
I år firar Visfestivalen 50 år. Det ska både synas och höras, säger Calle Åstrand, men så många detaljer kan han inte avslöja i nuläget.
- Vi håller på med kontrakten, de måste bli klara först. Vi kommer att gå ut med de första artisterna så snart som möjligt, säger han.
Hur känns det att festivalen firar 50 år?
- Det känns väldigt kul att vi har lyckats överleva i 50 år. Festivalens ursprungliga form består, vi har gjort försiktiga förändringar genom åren och jag tror det är det som har gjort att festivalen fortfarande finns kvar. Hansi ville alltid ha ett bra 50-årsjubileum, han har själv sagt att det skulle vara hans sista år som visgeneral. Nu blev ju hans sista år tyvärr tidigare än så...
Calle Åstrand vill att årets festival ska innehålla en blandning med lite av varje på scenen.
- Det är så vi tror att Hansi skulle vilja ha det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om