Så ska vattentornet se ut!

Vattentornet ska målas om och tornet kommer att belysas under kvällstid.

Så kommer vattentornet att se ut kvällstid. Foto: Västerviks kommun

Så kommer vattentornet att se ut kvällstid. Foto: Västerviks kommun

Foto:

Västervik2018-04-30 17:11

Vattentornet byggdes 1958 och har under en längre tid varit i behov av renovering. Nu är bygglovet godkänt och arbetet kan komma igång. Det blir en helrenovering av tornet, inifrån och ut.

- Byggnaden är över 50 år gammal och i behov av renovering, den maskinella utrustningen behöver bytas och betongen åtgärdas både invändigt och utvändigt. Kontoret/förråden i nedre delen flyttas ut och vattentornet ges en högre skyddsklassning, skriver Västervik Miljö & Energi AB.

Vattentornet ligger vid Allén i Västervik och är bland det första resenärerna möts av under infarten till Västervik. Nu har kommunen beslutat att vattentornet ska få ett annat utseende och det kommer också att stängslas in. Fasaden målas med en grå kulör och ovanpå den monteras ett rostfritt nät som vinklas för att skapa ett spännande formspråk.

Det rostfria nätet kommer att belysas underifrån. Samtidigt kommer tornet att stängas in och redskapsboden som står bredvid vattentornet kommer att rivas.

- Sweco har fått i uppdrag att säkerställa vattentornets funktion för de kommande 50 åren, både ur ett tekniskt perspektiv såväl som ur ett säkerhetsmässigt perspektiv. Sweco Architects har studerat och kommit med förslag på gestaltning och ljussättning av tornet.

Vattentornet i Västervik är 12-kantigt, i betong, 21 meter brett och 17 meter högt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om