Samlade delikatesser

Förra året bildades nätverket "Delikatesser på väg", då fyra småskaliga livsmedelsproducenter började samverka. Projektet har visat sig vara en lyckad satsning, och resulterat i bland annat ökad försäljning.

Mantita Lundgren tillverkar sushi med Exotic Catering. Hennes företag är ett av de fyra som ingår i nätverket Delikatesser på väg.

Mantita Lundgren tillverkar sushi med Exotic Catering. Hennes företag är ett av de fyra som ingår i nätverket Delikatesser på väg.

Foto:

Västervik2010-06-02 06:18

Projektet ägs av Västervik Framåt, och grundidén kom från Ingemar Lundgren från Ocean Discovery, Exotic Catering.
Företaget startades av hans fru Mantita Lundgren för lite drygt tre år sedan, och tillverkar bland annat sushi som säljs till matbutiker längs hela östkusten.

Samverkan
- Vi har dubblerat vår omsättning för varje år som vi drivit verksamheten, men som litet enskilt företag är det kostsamt att anlita egen säljare och transport, förklarar Ingemar Lundgren.
Därför kom han på idén att samverka med andra små lokala livsmedelsproducenter, och affärsidén utvecklades av Västervik Framåt. Då bildades Delikatesser på väg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om