Säsongspremiär för dans i bygdegården

Blackstad bygdegårdsförening har jobbat hårt för att få fram ett kvalitativt artistprogram även säsongen 2017. Premiären sker på lördag, med Streaplers på scenen.

Gerry Nyman,ordförande i Blackstad bygdegårdsförening. Foto: Lena Dahlberg

Gerry Nyman,ordförande i Blackstad bygdegårdsförening. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Västervik2017-05-04 12:15

– Det är jätteviktigt att vi kan ge våra besökare kända namn. Det försöker vi alltid boka, säger föreningens ordförande Gerry Nyman.

– Det är väldigt kul att Streaplers kommer hit. De var här under 1970-talet, men då inte med samma medlemmar som nu förstås.

Egentligen har det redan varit premiär i Blackstad bygdegård. Valborg inleder alltid säsongen, även om det inte är dans på programmet den kvällen.

Efter nästa helg får danssugna vänta till första lördagen i juni, då den traditionella rockabillykvällen går av stapeln. Den åttonde i ordningen, enligt Gerry Nyman.

– Då får alla amerikanare köra nästan ända fram till dörren, medan vanliga "Svensson-bilar" parkerar en bit bort. Vi har också gjort i ordning planen utanför bygdegården så att den nu är slät och fin. Ska de där låga bilarna köra in och parkera här vill de inte riskera att köra på en sten.

Till junikvällens begivenhet kommer dragplåstret Eva Eastwood, känd från filmen "Eva en lyckost" som nyligen visats på bio. Dessutom spelar Chris & The Goosebumps.

Säsongen i Blackstad avslutas med Larz-Kristerz i september.

– Det är första gången de kommer till oss, men jag tycker de passar väldigt bra i bygdegården, säger Gerry Nyman.

Den stora bygdegården är nymålad sedan sommaren 2016. Under vintern har den handikappanpassats med bland annat en ramp upp till entrédörren. Dessutom har föreningen köpt in nya bord.

– Nu väntar vi bara på att den nya utrymningsvägen ska bli klar. En investering för cirka 100 000 kronor. Vi hoppas den ska vara klar till juni, då får vi ta in upp till 900 personer i lokalen. Än så länge är det 650 som gäller.

Streaplers kommer till Blackstad på lördag. Foto: Pressbild
Streaplers kommer till Blackstad på lördag. Foto: Pressbild
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om