Det var på onsdagskvällen förra veckan som Malin Englund tillsammans med fem vänner badade vid Reginelundsbryggorna. Natten därpå, mellan torsdagen och fredagen, blev fyra av dem kraftigt magsjuka.
– Det är den värsta magsjukan jag upplevt i vuxen ålder, säger hon.
Hon tror att sjukdomen är ett resultat av badet.
– Vi möttes endast då för att bada. Vi åt inte tillsammans och vi umgicks varken innan eller efter det. Det är osannolikt att det skulle vara något annat.
Under onsdagseftermiddagen regnade det kraftigt. Detta tror Malin Englund kan vara en orsak till att vattnet skulle orsakat magsjukan.
Eva Gustafsson, miljö och hälsoskyddsinspektör på kommunen, menar att denna teori kan stämma.
– Det är mycket möjligt att det ligger ett bräddavlopp där, då kan det orsaka problem. Vissa pumpstationer har både avloppsvatten och dagvatten, eller regnvatten, om det regnar kraftigt hinner inte pumpstationen med. Då kan avloppet brädda och bakterier från avloppsvattnet kan gå ut i vattnet.
När detta händer, berättar hon, kan det under ett kort tag finnas hälsorisker med att bada just där. Men det är inte alltid det blir problem på grund av att det bräddar.
– Ofta är det vatten som rinner ut så pass utspätt att det inte orsaker några problem.
Runt om i kommunen finns ett 30-tal badplatser där man testar vattnet inför och under badsäsongen. Dessa badplatser är belägna så att bräddavlopp inte kan utgöra en risk. Men här, vid Reginelund, testar man inte vattnet eftersom det inte är en allmän badplats.
– Det är inga problem att bada vid otestade badplatser. Men inne i stan, om det finns bräddavlopp i närheten, så kan man vara lite försiktig just efter ett kraftigt regnväder, säger Eva Gustafsson.