Här är sista artisterna till årets Visfestival

De sista artisterna till sommarens Visfestival har släppts. Scenen kommer gästas av flera tidigare publiksuccéer.

Här är de fyra sista akterna som gästar årets Visfestival!

Här är de fyra sista akterna som gästar årets Visfestival!

Foto: Kollage

Västervik2022-04-05 08:00

Samtliga tolv spelningar är nu klara och de fyra sista akterna är:

Ola Aurell, torsdag 14 juli. Etablerad på den svenska visscenen och som sjungande stå upp-komiker. Han är sen innan välkänd i Vistfestivalsammanhang.

Carolina Miskovsky och Daniel Pettersson, fredag 15 juli. Hon är sångerska och gitarrist. Han är riksspelmannen. Tillsammans förenar de melodisk pop med folkmusik i såväl egna låtar som tolkningar av andras verk.

Mika Olavi, lördag 16 juli. Med en touch av finländskt vemod, ironi och pessimism sjunger han humoristiska låtar, som även lämnar plats för allvar och hoppfullhet.

FEST TOTALE, lördagen 16 juli. Visfestivalens egna all-star band kommer tillbaka och nytt för i år är flera nya bandmedlemmar. Publiken känner däremot igen dem – Dan Victor, Jack Vreeswijk, Jenny Almsenius, Lars Demian, David Tallroth, Ellinor Brolin och Johan Johansson.

undefined
All-starbandet FEST TOTALE intar Visfestivalen med flera nya bandmedlemmar.

När vi pratar med festivalens vd Calle Åstrand kommenterar han årets artistbokningar.

– Jag tycker det är en bra blandning. På lördagen har vi väldigt många artister, eftersom all star-bandet är stora så det känns roligt, säger han.

De som släpps nu har stått på Visfestivalscenen tidigare – hur ser du på att många artister är återkommande?

– Det är ju lite av Visfestivalens grej. Vi har omtyckta artister som kommer tillbaka och kombinerar dem med nya ansikten.

Det dröjde inte länge innan Visfestivalens tredagarsbiljetter sålde slut, men Calle Åstrand hälsar att det ännu finns endagarsbiljetter till alla festivaldagar kvar.

undefined
Tillsammans med Daniel Pettersson gästar Carolina Miskovsky Visfestivalen 2022.
undefined
Daniel Pettersson har genom flera årtionden trollbundit sin publik i Sverige och internationellt med nyckelharpa.
Mika Olavi tilldelades Hansi Schwarz-stipendiet på Visfestivalen 2017 och nominerades till årets- album och artist på Dalecarlia Music Awards 2016.
Mika Olavi tilldelades Hansi Schwarz-stipendiet på Visfestivalen 2017 och nominerades till årets- album och artist på Dalecarlia Music Awards 2016.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!