Fatmir Poturqoj och Ajan Sajhadi har drivit restaurangen i tio år.
– Vi lägger ner Morella med flaggan i topp, säger Fatmir Poturqoj. Vi har ökat för tio år i rad, nattklubben går bäst i hela Västervik.
Samtidigt menar han att man inte får vara rädd för att våga satsa. Restaurangbranschen kräver förändring.
– Att sitta med händerna i kors är det farligaste man kan göra som ägare, man måste se framåt.
Redan nu har man dragit ner på öppettiderna i restaurangen. Igår var sista dagen som köket höll öppet.
– Idag (onsdag) har vi stängt för personalfest. Baren är öppen torsdag, fredag och lördag, säger Fatmir Poturgoj.
Stänger
På måndag påbörjas renoveringen av lokalerna. Både köket och restaurangdelen ska byggas ut. Det mesta från golv till tak kommer att bli nytt.
– Vi håller stängt i 10-12 veckor och siktar på att öppna någon gång i november.
Pinchos är en franchisekedja som kom till Sverige 2012. Både mat och dryck beställs via en app i mobilen. Fatmir Poturqoj och Ajan Sajhadi fastnade för konceptet redan första gången de besökte restaurangen.
– Det är en annorlunda restaurang, som ger en annan känsla. Det finns inget annat som liknar Pinchos, säger Ajan Sajhadi.
Lounge
Viss renovering av köket har redan påbörjats, men det stora arbetet återstår. Hur det blir med nattklubbsdelen är ännu inte bestämt.
– Vi kommer att ha en lounge till att börja med, där man kan sitta och ta en drink till lugn och skön musik, och vi kommer fortfarande att ha öppet sent på fredagar och lördagar.
Responsen från gästerna har varit positiv.
– Det verkar som om det här är precis vad folk har saknat i Västervik. Pinchos blir ett bra komplement till Västerviks restauranger, säger Ajan Sajhadi.
– För att få en levande stad även på vintern har vi ett stort ansvar som krögare, vi känner att vi vill göra vår del, säger Fatmir Poturqoj.