"Sjöstedt gör helt rätt"

Mariann Gustafsson (V) tycker att partiledningen gör rätt som ställer krav på Stefan Löfven för att släppa fram honom som partiledare.

Mariann Gustafsson (V).

Mariann Gustafsson (V).

Foto: Karin Hertz

Västervik2019-01-14 15:30

– Under den gångna mandatperioden gjorde regeringen 80 uppgörelser med Vänsterpartiet. Det var saker som gjorde livet lättare för vanligt folk. Då kan man inte plötsligt utmåla oss som ett extremparti, säger Mariann Gustafsson, vänsterpartistisk kommunpolitiker i Västervik.

Tidigare under dagen har hon lyssnat på direktsändningen där Vänsterpartiets ordförande Jonas Sjöstedt sagt att partiet visserligen vill se Stefan Löfven som statsminister, men att man inte utan vidare kan släppa fram honom.

För att Löfven ska kunna väljas till statsminister krävs åtminstone ett passivt stöd från Vänsterpartiet där partiet lägger ner sina röster, medan S, MP, C och L röstar för Löfven. Jonas Sjöstedt vill ha ytterligare samtal med socialdemokraterna innan något sådant stöd kan bli aktuellt.

– Jag tycker att Jonas Sjöstedt gjort rätt, säger Mariann Gustafsson.

Det tycker även partiets regionråd Linda Fleetwood.

– Jag tycker att de krav som Jonas Sjöstedt ställde under presskonferensen var rätt modesta.

Det handlade framförallt om att vänsterpartiet ska kunna ingå i framtida politiska uppgörelser, men också om att de uppgörelser som regeringen och V gjort under den gångna mandatperioden ligger fast.

Får V de garantierna tycker Linda Fleetwood att partiet kan släppa fram Löfven:

– Vi vill ju alla ha en regering, och Stefan Löfven är den som vi helst vill se som statsminister.

Linda Fleetwood (V).
Linda Fleetwood (V).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!