"Ska det börja nu igen?"

"Ska det börja nu igen?". De senaste månaderna har Ankarsrum varit förskonat från bränder. Men nu verkar det vara dags igen.

Oron växer efter tre nya bränder i Ankarsrum.

Oron växer efter tre nya bränder i Ankarsrum.

Foto:

Västervik2018-03-28 11:00

Först en brand utanför skolan, och nu ytterligare två bränder vid Folkets hus. Det är tre bränder på kort tid som har inträffat i Ankarsrum. På sociala medier är det tydligt att oron bland ortsborna växer. "Nu är det dags igen" skriver någon. Vågen av bränder som inträffade under 2017 ligger fortfarande färskt i minnet. Då uppstod inte mindre än 18 bränder på orten, utan känd orsak. En av de drabbade var Ankarsrums fiskeklubb, vars lokal brann ner till grunden i augusti 2017. I lokalen förvarades en stor del av klubbens material och många oersättliga minnen. Det var också en lokal som nyttjades av flera andra föreningar på orten. Den 22 augusti bjöd polis och räddningstjänst in till ett informationsmöte med anledning av bränderna. Mötet blev fullsatt.

Den senaste branden under 2017 inträffade i början av december. Det var ett mindre hus på Masugnsvägen som stod i lågor, bredvid boulebanan. Sedan dess har det varit lugnt. Fram till nu.

Natten mellan söndag och måndag brann det i en container vid skolan i Ankarsrum. Och nu har det alltså brunnit i ytterligare två containrar vid Folkets hus. Någon misstänkt gärningsman har däremot inte gripits.

Den senaste byggnaden brann i december. Foto: Ellinor Harrysson
Den senaste byggnaden brann i december. Foto: Ellinor Harrysson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om