Ska jobba på gård i Kanada

Visserligen är de vana vid böljande sädesfält och att hantera djur, men den månadslånga vistelsen i Kanada kommer att ge Simon Edström och Jonathan Strand en unik erfarenhet. - Vi har alltid velat jobba utomlands - det blir en bra merit för framtiden.

Simon Edström och Jonathan Strand ser fram emot den månadslånga praktiken på en stor gård i Kanada. "Det kommer till nytta när vi ska söka jobb efter studenten".

Simon Edström och Jonathan Strand ser fram emot den månadslånga praktiken på en stor gård i Kanada. "Det kommer till nytta när vi ska söka jobb efter studenten".

Foto:

Västervik2013-08-20 06:44


Att läsa en praktisk utbildning och gärna med inriktningen jordbruk har alltid känts ganska självklart för både Simon Edström och Jonathan Strand. Båda har tidigare erfarenheter av djur och lantbruksmaskiner och längtar redan efter att få börja jobba "på riktigt" efter avslutad utbildning på Gamlebygymnasiet.
- Ja vi längtar ut till arbetslivet. Praktiken i Kanada kommer att bli en bra merit när vi ska söka jobb.

Stor gård
Båda grabbarna har haft som mål att skaffa sig erfarenhet från jordbruk i ett annat land.
- Jag hade tänkt praktisera på en fårgård, kanske i Skottland eller Australien, säger Jonathan Strand. Men det passade inte riktigt in med skolans praktikperioder.
- Och jag ville gärna se köttproduktion utomlands, tillägger Simon Edström.
Nu reser de till en gård i Kanada med inriktning spannmål och en mindre köttdjursbesättning.
- Det är en gård på 600 hektar utanför Regina. I Kanada inte särskilt stor, men om man jämför med Sverige är den riktigt stor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om