Skadegörelse för miljoner

Natten till torsdagen utsattes Västerviks gymnasium för en stor skadegörelse. Enligt uppgifter ska mellan 200 och 300 ungdomar ha befunnit sig vid gymnasiet när skadegörelsen inträffade. Fredrik Andersson, fastighetsförvaltare vid Bostadsbolaget, är trött på vandaliseringen som år efter år inträffar i samband med studenten. -Konsekvensen kan bli att vi helt enkelt tvingas ställa in skolans avslutningar i framtiden. Det går överstyr, säger han.

Fönsterrutan i dörren till vänster slogs sönder när ungdomar bröt sig in i gymnasiet natten till i går.

Fönsterrutan i dörren till vänster slogs sönder när ungdomar bröt sig in i gymnasiet natten till i går.

Foto:

Västervik2014-06-13 06:53


Oroligheterna vid gymnasiet började redan på natten mellan tisdagen och onsdagen i samband med att några ungdomar försökte bryta sig in i byggprogrammets lokaler. Ungdomarna slog sönder ett fönster men var inte beredda på att lokalen var larmad. Polisen var snabbt på plats och försökte avvisa ungdomarna från området. När polisen lämnade platsen vid femtiden fanns det fortfarande ungdomar kvar i området.Natten till torsdagen inträffade en betydligt mer omfattande skadegörelse när mellan 200 och 300 ungdomar samlades vid gymnasiet. Vandaliseringen började med att en av dörrarna i gymnasiets huvudentré slogs sönder och ungdomarna bröt sig på så vis in i skolan.
Polis och väktare kunde inte hantera situationen när fler och fler ungdomar tog sig in i skolan. Ett gäng ska även ha tagit sig upp på skolans tak och där roat sig med att slå sönder ventilationssystemet.
-De har slitit loss allt möjligt, säger Fredrik Andersson.
Samtidigt utsattes skolbyggnaden bredvid för klotter och där ska även ungdomarna ha tejpat upp vägskyltar på fasaden
-Det går överstyr. Jag förstår att elever vill fira sin student, men det här är inte alls vad en student ska förknippas med, säger Fredrik Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om