Skola slipper kritik från Skolinspektionen

En skola i norra delen av Västerviks kommun slipper kritik från Skolinspektionen. Myndigheten, som utrett en anmälan mot skolan, konstaterar att verksamheten har följt bestämmelserna och avslutar ärendet.

Västervik2018-03-21 17:00

Anmälan gäller en elev som ska ha utsatts för kränkande behandling av en annan elev vid flera tillfällen. Kränkningarna ska ha skett under 2017. Under vårterminen har skolan vidtagit flera åtgärder. Klasslärare har pratat med inblandade elever och deras föräldrar, och flera enskilda möten har genomförts med berörda föräldrar. Man har tagit fram en handlingsplan för att trygga den utsatta eleven och bedömer nu att situationen är fungerande.

Skolinspektionen har granskat fallet och konstaterar att skolan har följt bestämmelserna. Utredningen visar att personal har informerat rektorn samma dag eller dagen efter det att de har fått kännedom om kränkningarna. Rektorn har i sin tur skyndsamt informerat kommunen. Mot bakgrund av att eleven återkommande utsatts för kränkande behandling under 2017 vill Skolinspektionen framhålla vikten av att skolan är uppmärksam på den jargong som råder mellan eleverna. Med det sagt avslutas ärendet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om