Skolarbete blev exklusiv konsert

Som projekt i skolarbetet valde Julia Larsson att göra en egen Lady Gagakonsert. Sedan några månader har hon tränat och planerat sin alldeles egna show. I veckan var det dags att släppa in publiken.

Julia Larsson gjorde en Lady Gagakonsert som ett skolarbete. Foto: Åsa Thaberman

Julia Larsson gjorde en Lady Gagakonsert som ett skolarbete. Foto: Åsa Thaberman

Foto:

Västervik2017-12-17 15:30

Från ett båthus i Lucernahamnen blinkar blå lampor i den mörka decemberkvällen. Utanför står marschaller. Vi är en liten exklusiv skara som är inbjudna till Julia Larssons Lady Gagakonsert. Showen är en en del i ett skolarbete, Julia läser till barnskötare och elevassistent på en utbildning i Linköping och detta är examen i Skapande Verksamhet.

- Lady Gaga har varit min favorit sedan jag gick i högstadiet och upp i gymnasiet, berättar Julia Larsson.

Van att sjunga

Julia Larsson har tidigare sjungit mycket och även sökt till Idol för fyra år sedan. Nu sjunger hon inte så mycket, men vanan att sjunga går tydligt fram. Idag lyssnar hon inte så mycket på Lady Gaga, utan har varit tvungen att plugga in flera av låtarna igen. Under kvällen sjunger hon ett tiotal låtar till inspelat komp.

- Jag har gått in för att spela de låtar jag tycker om, berättar Julia som ordnat allt runt konserten själv.

Kramar och rosor

Lady Gaga är känd för sina spektakulära kläder och Julia Larsson ligger inte långt efter. Första delen av konserten har hon en blå peruk, ett topp av spegelmosaik, en helt genomskinlig kjol och självlysande skor. I pausen bjuder Julias mamma på glögg och pepparkakor och sedan dyker stjärnan upp i en rosa fluffig klänning för att riva av några låtar till. Till låtarna har Julia övat in olika koreografier som hon framför till blinkande discobelysning. Publiken klappar entusiastiskt.

När showen är slut får alla som vill kramar av stjärnan, kön blir lång och många vill gratulera eller lämna över en bukett rosor.

- Vilken modig tjej, säger en dam när hon lämnar lokalen.

Det kan man skriva under på!

Med blå peruk och en topp med speglar står Julia Larsson inte långt efter Lady Gaga.
Med blå peruk och en topp med speglar står Julia Larsson inte långt efter Lady Gaga.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om