Skymd sikt oroar fastighetsägare

En kvinnlig fastighetsägare utanför Loftahammar har skickat in en skrivelse till kommunen. Kvinnan upplever trafiksituationen mellan Loftahammar och Källvik som oroväckande.

Västervik2014-09-02 07:01

Utfarten från kvinnans fastighet och angränsande fastigheter ligger i en kurva med skymd sikt. Med rådande hastighetsbegränsning om 70 kilometer i timmen är det enligt kvinnan en påtaglig trafikfara att svänga ut på vägen med bil, oavsett riktning. Kvinnan anser att det dessutom är riskabelt att korsa vägen till fots för att nå gångvägen eller brevlådorna på andra sidan vägen.
- Till detta kommer att fastigheterna längs med vägen mot Källvik, vid Aleglo, utsätts för bullerstörning, särskilt sommartid när det är tät trafik, skriver kvinnan.

Önskar sänkt hastighet
Kvinnan önskar att en utfartsspegel sätts upp i anknytning till den skymda kurvan. Hon vill även att kommunen placerar ut varningsskyltar som upplyser trafikanter om att det finns utfarter längs med vägen. Till sist föreslår kvinnan att hastighetsbegränsningen sänks till 50 kilometer i timmen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om