Vid den här tiden infaller nämligen Earth Hour, som är en av årets största manifestationer för klimatet.
Earth Hour handlar inte om att spara energi. Att släcka lyset är en symbolisk handling som ska påminna oss om att vi måste bli bättre på att ta hand om vårt enda jordklot.
De globala klimatförändringarna med smältande isar, extrem torka och skyfall är utmaningar som kräver ett stort engagemang.
– Jag har själv arbetat på landsbygden i Niassa i norra Mocambique och jag vet att för människorna där innebär det svält om regntiden kommer en månad senare än normalt, berättar Gun Lindberg, hållbarhetsstrateg i Västerviks kommun, i en presskommentar.
Hon utmanar kommunens medborgare att vara med i manifestationen:
– Passa på tillfället att ta en timme till reflektion och eftertanke om vår planet och hur vi bättre ska ta hand om världen och varandra. Tänd några levande ljus, ensam eller tillsammans med vänner, och fundera på vad det är du kan ändra på i din vardag för att bli mer klimatsmart.
Kommunen tar ställning genom att släcka fasadbelysningen på fem byggnader i centrala Västervik: rådhuset, gamla vattentornet, S:t Petri kyrka, S:ta Gertruds kyrka samt Unos Torn.