Små resor ger vardagen guldkant

Det är inte enbart Grekland som de äldre i Västerviks kommun har möjlighet att åka till. Det görs en hel del andra resor, såväl dagsturer som resor med övernattning.

Några i gänget som shoppade loss i Ullared: Rolf Adolfsson, Anne Öberg, Lillemor Magnusson, Annica Uddén, Anne-Marie Berg, Sara Västerlund och Ulla Lindström. Foto: Anna Karlsson

Några i gänget som shoppade loss i Ullared: Rolf Adolfsson, Anne Öberg, Lillemor Magnusson, Annica Uddén, Anne-Marie Berg, Sara Västerlund och Ulla Lindström. Foto: Anna Karlsson

Foto:

Västervik2016-08-25 15:00

Den 17-19 augusti bar det iväg till Gekås i Ullared för fyra boende och fyra personal från Nynäsgården i Hjorted, Kungshöjden i Ankarsrum och från hemtjänsten i Ankarsrum, samt en chaufför. En mycket lyckad tur, enligt Anna Karlsson från personalen.

– Vi gjorde den här resan förra året också och efter önskemål från de boende gick vi ut med en ny intresseanmälan även denna sommar.

– Vi hade väldigt roligt. De äldre blir både gladare och piggare när de kommer ut på resa.

Mycket att välja på

Andra resor som gjorts under våren och sommaren är en dagstur till Astrid Lindgrens Värld, en tur till Gränna och Visingsö, Sankt Annas skärgård och en fyra dagars resa till Gotland.

– Det är en resa vi gjort flera gånger. Vi var sammanlagt 16 personer och bodde i två hus i Åminne.

Sällskapet hann med både Fårö och ett rökeri med laxmiddag i Katthammarsvik, såväl som Visby.

– En kväll bjöd vi in anhöriga till Åminne. Två av de boende har nämligen anhöriga som bor på Gotland. Det blev mycket uppskattat.

Fler resor är inplanerade, den 1 september bär det av till Öland.

– Det är roligt med Grekland, men det är viktigt med olika sorters resor. Det ska finnas något för alla, säger Anna Karlsson.

– Resorna blir verkligen en guldkant i vardagen för de boende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om