Smart yta bygger ännu fler lokaler i Västervik

Under senhösten inleder Smart yta AB bygget av fler lokaler i Västervik. Företaget planerar dessutom nybyggen även i andra kommuner.

Smart yta i Västervik satsar på ytterligare en byggnad.

Smart yta i Västervik satsar på ytterligare en byggnad.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Västervik2019-08-29 06:00

Redan från start fanns bygglov för två hus, och när nu samtliga lokaler i etapp ett är sålda, inleds etapp två. Precis som i den första byggnaden blir det 26 separata lokaler även denna gång, lokaler som alltså säljs var för sig.

Varje lokal har en golvyta på 72 kvadratmeter, men det är redan förberett för att bygga på med en loftvåning, vilket flera köpare valt att göra.

Christoffer Dahlberg, Magnus Thörnwall och Jakob Dahlquist sitter alla i styrelsen för bolaget. De berättar att det blir byggstart för etapp två under senhösten, med inflytt under kvartal två nästa år. Av de 26 nya lokalerna är hälften redan sålda.

De som representerar företaget betonar att det handlar om lokaler som man köper, inte hyr. Det är heller inte några bostadsrätter, som en del tror. Köparen måste ha råd med köpesumman, som ligger mellan 649 000 och 749 000 kronor, men står sedan som ägare till sin fastighet och kan då belåna den.

– Vi kallar det för industriradhus, så förstår man mer vad det är. Det är inte bara förvaring, utan det går att ha hela sitt företag här, säger Christoffer Dahlberg.

Den befintliga byggnaden inrymmer en rad olika företag, bland annat byggfirmor, ett åkeri, ett fastighetsbolag och ett bemanningsföretag. Detaljplanen medger "industri", vilket är ett ganska brett begrepp.

Några ytterligare nybyggen är inte på gång i Västervik, men däremot i flera andra kommuner. Företaget skriver på sin hemsida att det finns byggplaner i Norrköping, Växjö, Linköping, Kalmar, Nyköping och Oskarshamn.

Här ska den nya byggnaden uppföras. Från vänster: Christoffer Dahlberg, Magnus Thörnwall och Jakob Dahlquist.
Här ska den nya byggnaden uppföras. Från vänster: Christoffer Dahlberg, Magnus Thörnwall och Jakob Dahlquist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!