"Snöröj även trottoaren, kommunen"

Olof Nimhed (vdm) vill att kommunen ska överta ansvaret för snöröjningen även på trottoarerna, där i dag de enskilda fastighetsägarna är skyldiga att hålla undan snön.

Västervik2006-01-27 07:14

I en motion till kommunfullmäktige skriver Nimhed att han tycker att det borde vara kommunens ansvar att röja snö på trottoarerna, som i likhet med gatorna är kommunal egendom och fritt kan nyttjas av alla.
- Såväl ur demokratisk som juridisk synpunkt är det djupt tvivelaktigt att kommunen ålägger vissa medborgare speciella skyldigheter som inte delas av alla.
Eftersom det inte heller blir någon påföljd för dem som struntar i att röja snö på trottoaren utanför sin fastighet, förlorar folk förtroendet för politiska beslut.
Trottoarerna i tätorterna blir alltmer oframkomliga vintertid, vilket slår hårdast mot äldre, rörelsehandikappade och småbarnsföräldrar med barnvagn.
- Det här fungerar ju helt enkelt inte, att överlåta ansvaret på enskilda fastighetsägare. Eftersom många undandrar sig det här ansvaret, och många helt enkelt inte kan, ja då blir det ju en underlig situation, säger Olof Nimhed i en kommentar till vår tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om