Snusfri - men efter medvetna val

Tomas Monell har varit beroende av snus under hela sitt liv. Ett beroende han försökt bli kvitt flera gånger utan resultat. Den här gången känns det dock mycket bättre än vid tidigare försök. I del 3 berättar han om de tre månader han lyckats undvika snus.

Västervik2015-06-10 07:33


I drygt 40 år har han snusat. För 20 år sedan försökte han sluta, och höll uppe i ett år. När Tomas Monell bestämde sig att en gång för alla bli kvitt sitt beroende gör han det med hjälp av tobaksavvänjare och en tämligen ovanlig metod - er läsare.
-Jag har fått massor med kommentarer. Folk följer verkligen det här med spänning, skrattar Tomas Monell.

Slutade med tuggummi
För er läsare som inte varit med under "hela resan" kan vi berätta att Tomas Monells första steg att bli kvitt sitt snusberoende började med ett samtal med tobaksavvänjare Margareta Sandström på Esplanadens Hälsocentral i Västervik den 24 mars. Han berättade då hur hans beroende såg ut och de kom överens om att han skulle använda nikotinplåster och nikotintuggummi för att underlätta snusavvänjningen.
Enligt Tomas Monell gick det ganska bra. Han använde nikotinplåster och nikotintuggummi under två veckor, men slutade sedan.
-Jag höll på att gå från ett beroende till ett annat, och det ville jag inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om