Socialdemokraterna knackade dörr

När socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad besökte Västervik på torsdagen stod bland annat dörrknackning på agendan.

Lena Rådström Baastad besökte först Campus i Västervik, där Jerry Engström berättade om verksamheten. Foto: Anders Sjögren

Lena Rådström Baastad besökte först Campus i Västervik, där Jerry Engström berättade om verksamheten. Foto: Anders Sjögren

Foto:

Västervik2018-04-12 00:00

Lena Rådström Baastad reser runt mycket i landet och ser dörrknackning som ett bra sätt att möta väljarna på.

- Med mindre än fem månader kvar till valet är det viktigt att vi visar vilka frågor vi värderar högst, säger hon.

Vilka frågor är det?

- Vi har tre prioriterade områden. Det första är välfärden och sjukvården. Vi har på många sätt en fantastisk sjukvård men det går att göra ännu mer. Vi vill investera i en starkare välfärd istället för att göra skattesänkningar.

Den andra frågan är brottslighet.

- Det har vuxit fram en ny brottslighet i landet som skiljer sig åt beroende på var du är. Den behöver vi jobba mer med.

Det tredje området är integration.

- Sverige har tagit för lätt på integrationen. Vi behöver alla goda exempel vi kan få för få människor i jobb och utbildning.

På vilket sätt har Sverige tagit för lätt på integrationen?

- Jag tycker inte att Sverige som land har pratat om de frågorna tillräckligt. Där kan vi vara självkritiska.

Lokal utbildning

Innan partiet knackade dörr besökte Lena Rådström Baastad Campus och Västerviks sjukhus. På Campus betonade hon vikten av lokal utbildning.

- Vi kan inte ha universitet i alla städer. Sådana här former som Campus Västervik spelar en viktig roll för regionens utveckling. Det ska bli intressant att höra mer om det.

På Västerviks sjukhus fick partiet möta sjukhusledningen och besöka KTC, ett kliniskt träningscenter där personalen praktiskt kan öva på möten med patienter.

Gunnar Jansson är ordförande för socialdemokraterna i Västervik.

- Lenas besök blir en boost inför valrörelsen. Det är också positivt att våra väljare får se och träffa andra företrädare från partiet, säger han.

Marcus Fridlund, Gunnar Jansson, Lena Rådström Baastad och Angelica Katsanidou.
Marcus Fridlund, Gunnar Jansson, Lena Rådström Baastad och Angelica Katsanidou.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om