Som hunden i vattnet

I en och en halv månad har det nya hundsimmet varit i gång på allvar. Redan har tolv hundägare tagit simkörkort för hund, och ytterligare ett par började häromdagen. Mi Nilsson planerar nu att utöka med en del träningsredskap också.

Mi Nilsson har hand om hundsimmet i Västervik.

Mi Nilsson har hand om hundsimmet i Västervik.

Foto:

Västervik2008-02-22 07:26

I allmänhet behöver en hundägare gå fem gånger med instruktör på hundsimmet för att få ett simkörkort, men det är lite induviduellt. En del hundar har lätt för att simma, andra inte.
Ofta är de rädda första gången. Andra gången är de ännu mer tveksamma. Tredje gången brukar präglas av en slags skräckblandad förtjusning, medan de vid fjärde tillfället kastar sig i direkt.
- Andra gången är oftast värst, säger Mi Nilsson på Jami Hundsport i Västervik, där hundsimmet finns.
En del av dem som kommer till hundsimmet har simmat tidigare med hundar, och har då simkörkort redan. Då behövs inget nytt.
För alla andra är det vissa saker som man måste gå igenom innan man får börja simma på egen hand med hunden. Men inga särskilda förkunskaper krävs innan dess, och hunden behöver inte heller vara vältränad. Träningen anpassas efter varje hunds förutsättningar.
Vad Mi Nilsson har kunnat konstatera hittills är att det är ganska många stora hundar som kommer till hundsimmet. Många av dem tränas också på andra sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om