Sommarhus för fem miljoner

Sven-Åke Lindberg, vd för Västerviks Bostads AB, vägrar fortfarande att svara på frågor gällande bolagets sommarhus på Hasselö. I stället har Anna Norén, sekreterare på Bostadsbolaget, besvarat några av frågorna via mejl.

Västervik2015-03-21 05:05

I onsdags avslöjade vår tidning att Bostadsbolagets anställda har haft möjlighet att hyra ett sommarhus på Hasselö. Fastigheten heter Hagaslätt och köptes av Bostadsbolaget 2009. Tomten kostade 5 100 000 kronor och består av ett skärgårdshus och mark som bolaget ska bygga permanentbostäder på.
Skärgårdshuset var i behov av underhåll och renoverades under våren 2014. I renoveringen ingick upprustning av fasad och tak, byggande av uteplats, nya ytskikt och installering av en förbränningstoalett.
Sedan sommaren 2014 får Bostadsbolagets personal lov att hyra huset några dagar eller en vecka. Priset är 1 800 kronor per vecka. Då har hyresgästen även ansvar för skötsel och tillsyn inklusive sådant som gräsklippning och städning.

Vill se investeringskalkylen
En anonym person som har kontaktat vår tidning hävdar att Anna Noréns uppgifter inte stämmer. Enligt personen har Bostadsbolaget en anställd som bor på ön, och som sköter gräsklippning och städning på tomten. Personen uppger dessutom att Bostadsbolaget ska ha köpt in en sju meter lång båt som bolagets anställda har tillgång till och som kallas för "Hasselöbåten".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om