Simskolan anordnas på initiativ av den lokala föreningen Hjorted GoIF. För att man ska kunna ha ledare på plats tas en avgift ut för varje barn som deltar.
– I år har vi ett 30-tal barn, så det är något fler än förra året, säger Roger Hagelin från Hjorted GoIF.
Dagarna börjar med en kort genomgång på stranden.
– När uppropet är klart går vi igenom bentagen i tre simsätt; bröst, krål och rygg, som barnen sedan får prova i vattnet, berättar Julia Helleblad som är en av tre ledare på plats.
För att underlätta träningen har barnen delats in i två mindre grupper.
– I början testar vi mest vad de kan. Vissa kan simma bättre och längre, andra behöver träna upp vattenvanan. Vi utgår från vad varje barn kan, säger Julia Helleblad.
Kylig premiär
Det blev en något kylig premiär för simskolan, som startade på måndagen. På tisdagsmorgonen tittade solen fram då och då, och ledarna beskrev temperaturen i vattnet som "helt okej".
En del tycker att det är kallt, men bara man får upp värmen så går det bra. Plaskar man lite så känns det bättre efter fem minuter.
Det finns inga givna knep för att lära sig simma. Det är träning som gäller och för vissa sätter sig simtagen snabbare än för andra.
– Det beror på hur mycket man går in för det och lyssnar. Men även om man inte lär sig simma direkt så lär man sig mycket här ändå, säger Julia Helleblad.
Mellan varven blir det mycket hopp och lek i vattnet för att hålla värmen.
– Vi försöker lägga så mycket tid som möjligt på varje barn och finns alltid med i vattnet som ett stöd. De som kan mer får göra mer avancerade övningar.
Varför är det viktigt att lära sig simma?
– Det är bra att kunna om man åker båt, och även när man badar. Det är också en säkerhet för föräldrar att veta att ens barn kan simma. Sedan är det väldigt roligt också, säger Julia Helleblad.