Det är en förening som bildades 2008 och vuxit mycket de senaste åren.
– Vi är här på biblioteket idag för att visa upp vad vi gör, säger Fredrik Lindström, ordförande i brädspelsföreningen. Det här handlar om en spelhobby som är ursprungen i kortspel och brädspel. Men vi har även konfliktspel, rollspel, tv-sport och digitala spel.
Vanligtvis håller föreningen till ute på pappersbrukets område i en lokal, och där finns alla möjliga spel för alla åldrar.
– Det är fler och fler som blivit intresserade av hobbyn. I föreningen har det varit många vuxna män, men nu är det flera kvinnor som är med och fler yngre personer och barn som hittat oss.
Många av de spel som används är på engelska och det beror på att marknaden är större utomlands.
– De är ofta översatta till svenska, men det brukar gå bra oavsett. De har också ett högre innehåll. Många personer som tänker på brädspel, tänker på fia med knuff eller monopol, men de vi spelar är en annan typ av spel med till exempel fler problemlösningar.
En del av spelen har även starka teman, som exempelvis Star Wars eller något annat.
1000-tals nya spel
Runt ett litet bord i biblioteket sitter ett gäng och spelar ett kortspel, och diskuterar hej vilt kring årtal.
– Det här spelet heter "Timeline", säger Micke Hansson. Det är ett ganska enkelt spel egentligen. Med hjälp av bilder av händelser på korten ska man placera in dem på en tidslinje i rätt ordning.
Varje år kommer det ut 1000-tals nya spel på den internationella marknaden.
– Det finns hur mycket variation bland spelen som helst. Allt ifrån bondgård- och stridsspel till frågesport och allmänbildning.
Magnus Andersson var en av dem som var med och startade brädspelsföreningen i Västervik.
– Det handlar mycket om samhörighet att träffas och spela ihop med andra. Och man gör det med dem som gillar samma sak. Oavsett ålder så kan man spela, och alla kan vara med.
Ett av de mest populära spelen i världen just nu råkar var designat av svensken Jacob Fryxelius och heter Terraforming Mars.