Sportbilar intog ett soligt Gränsö

Från små fräcka glidar-Jaguarer av äldre årsmodell till nyproducerade häftiga Koenigsegg som slår hastighetsrekord. En Saab-klubb på besök, mini-racing och så alla olika modeller av Porsche - årets temabil. Söndagen vid Gränsö slott var som en enda stor gottepåse av olika sportbilsmodeller.

Västervik2015-08-17 07:20


Den stora gräsplanen bakom Gränsö slott dominerades av Porsche i en mängd olika modeller, prestanda och färger. En av dem som fick mycket uppmärksamhet var en röd Porsche från 1958. Hittad som ett vrak någonstans i de småländska skogarna, men renoverad och som ny efter några års arbete.
- Jag hade letat efter en Porsche traktor några år, och hittade två samma vecka så nu finns det en 59:a där hemma som ska göras i ordning också, säger Magnus Karlsson från Vikingstad.
Traktorn är lysande röd med ljusgula fälgar. Motorn är helrenoverad, de gamla originalplåtarna finns kvar men en hel del delar fick köpas till för att få traktorn i nyskick.

"James Dean-Porsche"
Strax intill står en helt annan Porsche, en 550 Spider, döpt till "The black widow" av tidigare ägare.
- Jag fick ett tips att den här bilen fanns i Brasilien, säger Lars Greneskog från Vetlanda som är med på Sportbilsdagen för femte året. Den är byggd 1955 på originalram nummer 0066, men i Brasilien 1969. Den byggdes som en ren racingbil, precis en sådan som James Dean körde ihjäl sig i.
Porschen har varit nummer 53 i "Carreras Historicas Clubb Brasil" och kört historiska lopp.
- Jag köpte den nu under semestern, den är inte inregistrerad ännu så jag har kört hit den på släp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om